Familie

Gerard van Barneveld Mediation Hardinxveld

De oplossing voor een familieconflict kan niet gauw genoeg komen. Naast zakelijke bemiddeling ondersteun ik ook het dialoog tussen familieleden. 

De aanleiding is soms klein. Maar door een conflict te ontkennen, kan het uitgroeien tot een kloof in het gezin. Negeren is geen oplossing, want de bloedband blijft altijd bestaan. Anderzijds: De confrontatie aangaan is heel moeilijk.

Wanneer u het conflict negeert, werkt het door in alle andere relaties. Denk aan opgroeiende (klein)kinderen en schoonfamilie. Maar ook  verjaardagen, begrafenissen of jubilea krijgen een zwarte rand. Het werpt een schaduw over elke gedenkwaardig gebeurtenis.

Mijn ervaring is dat erkenning en een luisterende houding de sleutel vormen voor herstel. Tijdens mijn mediation stuur ik daar op en werken we naar een oplossing.

Wanneer kunt u mediation aanvragen?
Bij een familieconflict is herstel altijd raadzaam. De negatieve gevolgen zijn vaak zo groot dat een oplossing noodzakelijk is. Hoewel familieleden soms erg sceptisch zijn, blijkt het vaak dat herstel toch mogelijk is. Maar daarvoor moeten we natuurlijk wel eerst samen om tafel.

Hoe werkt het?
Eerst luister ik naar het verhaal van alle betrokkenen. Daarna gaan we om tafel waarbij de partijen
om de beurt hun verhaal mogen doen. Lees hier meer over het traject.

Gerard van Barneveld Mediation Hardinxveld

Twijfelt u nog over mediation of bemiddeling in de familie? U kunt ook vrijblijvend sparren om uw verhaal te kunnen doen.