Wat is mediation?

Zakelijke mediation is bemiddeling waarbij een neutraal persoon de communicatie begeleidt. Zo komen we tot een optimale besluitvorming die recht doet aan beide partijen. Op die manier kunnen we constructief de toekomst tegemoet.

Een andere optie om het conflict op te lossen, is via de juridische weg: u huurt een advocaat in om voor uw rechten op te komen. Dit is echter een minder constructieve manier. Bovendien zijn de kosten aanzienlijk hoger. Daarom heeft mediation zeker de voorkeur!

Mediation kan zich op verschillende gebieden richten: de familiesfeer, zakelijke sfeer, verenigingen, enzovoorts. Mijn focus richt zich voornamelijk op zakelijke mediation.  

Bereidheid
Vrijwillige deelname is dé voorwaarde voor een goed traject. Ik kan niets beginnen als een werknemer of zakenpartner onwillig het gesprek ingaan. Daarom is het belangrijk dat beide partijen de meerwaarde van mediation inzien.

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige (de mediator) de communicatie en onderhandelingen tussen partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen optimale besluitvorming te komen.

Gerard van Barneveld Mediation Hardinxveld

Wilt u weten of mediation past bij uw situatie? Doe dan de test of neem vrijblijvend contact op.